Senaste inläggen

Av Johanna - 4 oktober 2008 17:34Idag vaknade jag av att klockan ringde vid tio, fint det är lördag tänkte jag och trykte på snooze. Andra gången jag vaknar undrar jag varför klockan inte ringt, konstaterar snabt att jag lyckats stänga av klockan i sömnen. Kravlar i ett halvsovande tillstånd upp ur sängen och upptäcker att klockan är så mycket som halv två. Ojdå. Jag släpar mig ner i köket för att käka frukost och möts där av halva korridoren som är mitt uppe i sin lunch.

       Anledningen till att jag sov så länge är att det lätt blir ganska sent om kvällarna här. Igår satt jag och Samuel och spelade kort i köket och när klockan var runt tolv hade den sista personen gått och lagt sig. Vad är det här tänkte vi, det är ju fredag! Vi bestämde oss för att kolla på film och drog oss tillbaka till mitt rum. När klockan var kvart över tre tyckte vi att det nog ändå var en bra idé att sova. När Samuel ska gå ner till sig hör vi att någon i korridoren spelar musik, kvart över tre!! Vi misstänker att det skulle kunna vara en hämdaktion. Men man kan faktiskt inte ha hur lågt ljud som helst när man ser på film!ANNONS
Av Johanna - 28 september 2008 18:55


När man bor på folkhögskola kan verkligen vad som helst hända. Igår kväll när jag stack in huvudet i vardagsrummet för att se efter om det hände nått där fick jag till min stora förvåning syn på en giljotin! Ja du läste rätt, en sådan som man avrättade folk med i frankrike under revlotuionen. Vad den gjorde där har jag ingen aning om, men jag har hört rykten tidigare om att det skulle finnas en giljotin någonstans i furugårdens källarurymmen. Och uppenbarligen var det sant. 

     I morse när jag vaknade var det dags för nästa överraskning. Utanför min dörr hade någon placerat en vägskylt med texten "genomfart". Presenter är alltid trevligt, men det skulle vara kul att veta vem den hemliga välgöraren är. 

     Undrar vad som händer i morgon? Kanske en älg i matsalen eller en luftbalong i biblioteket.ANNONS
Av Johanna - 25 september 2008 18:35


I förra inlägget lyckades ett D smyga sig in i slutet på ordet "dopsyn". Dopsynd är ett helt nytt begrepp för mig, och för Johannes som upptäckte det. Men det var lite småkul så jag låter det stå kvar.Av Johanna - 25 september 2008 16:18


Vi har fått en väldigt klurig uppgift i Dogmatiken. Vi ska skriva om våran dopsynd. Spännande! Just nu håller jag på att läsa in mig på vad de olika samfunden har för syn på dopet. Jag har inte funderat så mycket på det innan, men jag tror jag har ganska  bra koll på vad jag tycker och tror. Uppgiften är som sagt att vi ska skriva ner våran dopsyn. Vi har diskuterat lite i klassen och de flesta har, liksom jag, inte funderat så jättemycket på det här innan. Jag tycker det är väldigt spännande att diskutera om, särskilt med tanke på att jag är en av få svenskkyrkliga i klassen. ;]

Av Johanna - 23 september 2008 17:08


Studierna rullar på och idag har vi bland annat pratat om döden och fått i uppgift att skriva "andlig dagbok" i en vecka. Ska bli spännade att se hur det går. Om ~7 minuter är det dags för middag och i kväll blir det crepés. Det får inte missas!

Av Johanna - 22 september 2008 18:43


Var hemma för andra gången i helgen. Det var mysigt att träffa pappa och klappa kissen igen men annars hände inget banbrytande precis. I går tänkte jag tvinga med pappa till kyrkan, men varken SVK i Åker eller Skillingaryd hade någon gudstjänst. Inte heller Ljugberg, Åker eller Ålaryds missionshus hade något att erbjuda. Det slutatde med att vi hamnade på Frälsningsarmén, de verkade vara det enda samfundet som tyckte att det borde hända något denna söndag. Det var väll si så där. Nu har jag gjort det, men jag går nog inte dit igen. Kände mig duktig som i alla fall hade varit nånstans. Nästa söndag funderar jag på att gå till Sofia här i stan, klassen går nog till Immanuelskyrkan som vanligt men jag känner att jag behöver en rejäl dos av svenskkyrklighet.

Nu är helgen över och allt återgår till det vanliga. I går kväll låg jag och beztis-Samuel och pratade och kollade på film, sen låg vi och pratade, och sen låg vi mest bara och låg en stund. Vips var klockan över två och vi insåg att sova kanske var en bra idé. Trots den sena insomningen så var jag uppe med tuppen redan kvart över sju för att gå på morgonandakt, trots att vi inte började förens klockan 10. Ett tag undrade jag om jag var riktigt klok. Men morgonandakt blev det, om än i ett något dimmigt tillstånd.Av Johanna - 25 augusti 2008 19:03


Idag började vi med lektionerna på riktigt och ämnena jag ska läsa under detta året är; NT, GT, Musik i gudstjänsten, Kyrka och samhälle, Själavård/livsfrågor, Spirualitet/lärjungaskap, Dogmatik, Kyrkans historia, Bibelmetodik och tyvärr också idrott. Det mest låter grymt spännande och dessutom ska vi ha praktik tillsammans med FM-klassen (församlingsmusiker) och åka på en resa till något land i mellanöstern till våren. Hur kul kommer det inte bli?!

      Jag har börjat vänja mig vid livet på internatet och jag trivs faktiskt bra. Alla människor, både i klassen och de jag delar kök med, är så otroligt trevliga och öppna. Jönköping är en trevlig stad och jag börjar lära mig att hitta, både nere i stan och upp till skolan. Stadsparken är grym! Lamorna som finns där är skitcoola och klassen har redan hunnit testa alla klätterställningar i hela lekparken och desutom lyckats komma in gratis på dansbanan när det var pensionärsdans. Jag trivs helt enkelt jättebra!
Av Johanna - 23 augusti 2008 10:31


Äntligen är hösten här! Nya människor, nya utmaningar och ny kunskap!


Jag är nu mera Jönköpingsbo, och det känns verkligen urbra. Klassen är superhärlig och vi trivs jättebra med varandra redan. På måndag börjar vi läsa efter schemat och jag ser verkligen fram emot det. Jag har börjat läsa lite i böckerna som vi ska använda och de verkar jättespännande. Det här kommer bli så kul!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se