Direktlänk till inlägg 9 mars 2009

Självömkan

Av Johanna - 9 mars 2009 16:25


Jag tänkte återuppväcka bloggen för att ha någon stans att beklaga mig. Just nu är det oerhört synd om mig. Det ligger till såhär; vi har fått en uppgift i Bibelmetodiken att skriva en predikan och sedan framföra den för klassen. Alla fick varsin bibeltext och jag fick Joh 6-1-15 "Mat åt fem tusen". Så nu sitter jag här och försöker komma på någonting bra att säga om den texten. Det går sådär. Predikan känns inte riktigt som min grej. Jag är inte bra på att skriva, (hitills har jag fått ihop nästan en halv sida på 3 timmar) och jag är defenitivt inte bra på att tala inför folk. 


Jag är faktiskt lite bitter, för jag hade så gärna velat vara bra på att predika. Jag har så mycket grejer i huvudet som jag skulle vilja säga till andra, men när jag försöker skriva ner det eller forumlera det så låter det bara dumt och ointressant. Att prata inför folk, nä det funkar inte heller så bra, jag tappar bara bort mig och stakar mig och lyckas jag säga nått så är det inte det där smarta jag tänkt ut tidigare utan helt fel saker, även om jag har nedskrivet vad jag ska säga. Värdelöst!


 
ANNONS
 
jeez

jeez

9 mars 2009 19:58

Okej, så vad tycker du är viktigt eller spännande med texten?

http://samtalmedj.blogspot.com

 
Ingen bild

JD

11 mars 2009 12:01

När du talar/predikar. 1. Tala/skriv till en särskild person. Bry dig inte om alla andra. 2. Det viktiga är att du säger något som är betydelsefullt för dig. 3. Skriv bara ner vad du vill säga/har i huvudet. 4. Leta inte efter en röd tråd för ingen lyssnare/läsare gör det. Janne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 6 november 2009 16:12

  ..men den fortsätter på ett annat ställe. Säg till om du vill ha adressen. Men det är inte säkert att du får den för på den nya bloggen visar jag en annan sida av mig själv som jag inte vill att alla ska se. ...

Av Johanna - 13 maj 2009 18:15

  Återigen det här med predikan. Jag har fortfarande inte skrivit någon predikan om Joh 6-1-15, än mindre hållt den. I morgon har jag ett andra försök på mig att få predika inför klassen. Men jag har ingen predikan! Jag har verkligen tänkt sönder tex...

Av Johanna - 27 mars 2009 19:45

Det har blir ett kort inlagg, men jag maste bara beratta. Jag ar i Betlehem! Skriver pa ett tangentbord med hebreiska tecken, sa det ar lite klurigt. Vi har besokt Nazaret, bebadelsekyrkan, cyklat runt galileiska sjon och varit pa harlighetens berg, ...

Av Johanna - 17 mars 2009 08:47

  Jag skrev just ett långt inlägg om solen, våren, nyfångade Pokémon, min pojkvän och att det bara är 7 dagar kvar tills Israel resan.(Är inte 7 ett heligt tal föresten?) Men jag råkade visst komma åt någon knapp så allt försvan och snart börjar lekt...

Av Johanna - 4 november 2008 21:48

  Jag trodde väll aldrig att jag skulle skriva ett blogginlägg om politik..    Det kommer vara värsta valvakan här verkar det som. Men det är inte så konstigt med tanke på att det bor massa Amerikanska utbytesstudenter i våran korridor. Till middagen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se