Direktlänk till inlägg 25 september 2008

Dogmatik och dopsyn

Av Johanna - 25 september 2008 16:18


Vi har fått en väldigt klurig uppgift i Dogmatiken. Vi ska skriva om våran dopsynd. Spännande! Just nu håller jag på att läsa in mig på vad de olika samfunden har för syn på dopet. Jag har inte funderat så mycket på det innan, men jag tror jag har ganska  bra koll på vad jag tycker och tror. Uppgiften är som sagt att vi ska skriva ner våran dopsyn. Vi har diskuterat lite i klassen och de flesta har, liksom jag, inte funderat så jättemycket på det här innan. Jag tycker det är väldigt spännande att diskutera om, särskilt med tanke på att jag är en av få svenskkyrkliga i klassen. ;]

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johannes

25 september 2008 16:51

Jag är främmande för begreppet dopsynd med "d", som du har skrivit i första raden. ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johanna - 6 november 2009 16:12

  ..men den fortsätter på ett annat ställe. Säg till om du vill ha adressen. Men det är inte säkert att du får den för på den nya bloggen visar jag en annan sida av mig själv som jag inte vill att alla ska se. ...

Av Johanna - 13 maj 2009 18:15

  Återigen det här med predikan. Jag har fortfarande inte skrivit någon predikan om Joh 6-1-15, än mindre hållt den. I morgon har jag ett andra försök på mig att få predika inför klassen. Men jag har ingen predikan! Jag har verkligen tänkt sönder tex...

Av Johanna - 27 mars 2009 19:45

Det har blir ett kort inlagg, men jag maste bara beratta. Jag ar i Betlehem! Skriver pa ett tangentbord med hebreiska tecken, sa det ar lite klurigt. Vi har besokt Nazaret, bebadelsekyrkan, cyklat runt galileiska sjon och varit pa harlighetens berg, ...

Av Johanna - 17 mars 2009 08:47

  Jag skrev just ett långt inlägg om solen, våren, nyfångade Pokémon, min pojkvän och att det bara är 7 dagar kvar tills Israel resan.(Är inte 7 ett heligt tal föresten?) Men jag råkade visst komma åt någon knapp så allt försvan och snart börjar lekt...

Av Johanna - 9 mars 2009 16:25

  Jag tänkte återuppväcka bloggen för att ha någon stans att beklaga mig. Just nu är det oerhört synd om mig. Det ligger till såhär; vi har fått en uppgift i Bibelmetodiken att skriva en predikan och sedan framföra den för klassen. Alla fick varsin b...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se